Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ-ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΔ ΑΤΤΙΚΗ

Καλησπέρα σε όλες και όλους,
Οι νοτιάδες έχουν πάρει το πάνω χέρι τις τελευταίες 2 ημέρες δίνοντας βροχοπτώσεις ανα διαστήματα τοπικά ισχυρές.Οι βοριάδες όμως έρχονται να ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία.Πιο αναλυτικά...!


Τριτη 29/11/2016


Αλλάζει περαιτέρω απο αύριο σταδιακά το σκηνικό του καιρού παραδίδοντας την σκυτάλη οι νότιοι άνεμοι στους βοριάδες ενώ η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να γίνει αισθητή απο το βράδυ. Επιπλέον θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές προς το απόγευμα και θα χιονίσει στον Κιθαιρώνα,την Πάρνηθα και στις κορφές του Όρους Πατέρα και της Πάστρας.Μέσα στην νύχτα προς την Τετάρτη τα υψόμετρα χιονιού θα αρχίσουν να πέφτουν και θα αρχίσει να χιονίζει και σε περιοχές άνω των 700-800μ με τον Άγιο Νεκτάριο να δέχεται τις πρώτες νιφάδες χιονιού.


Οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης απο το βράδυ.


Η θερμοκρασία σε πτώση θα αγγίξει αργά το μεσημέρι τους 12-13 βαθμούς στα πεδινά,παράκτια τμήματα του διαμερίσματος και τους 5-6 βαθμούς στα ημιορεινά τμήματα.Απο το βράδυ θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση.


ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11/2016


Η Τετάρτη θα ξεκινήσει με χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πλησίον του Κιθαιρώνα,Πατέρα,Πάστρας και Πάρνηθας.Άγιος Νεκτάριος,Βίλια,Ερυθρές,Οινόη,Καραούλι,Κάζα θα δεχθούν χιονόπτωση μέσα στην Τετάρτη ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα η χιονόπτωση να φτάσει στα υψόμετρα των 
300-350μ ενδεικτικά στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας. 
Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως οι χιονοπτώσεις αναμένεται να έχουν μέτριο χαραχτήρα και μόνο κοντά στους ορεινούς όγκους ίσως έχουν πιο έντονες εξάρσεις. 
ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ αναμένεται κυρίως σε περιοχές άνω των 
600-700μ στα βδ του νομού με τον Άγιο Νεκτάριο να ντύνεται στα λευκά.Οι υπόλοιπες περιοχές δεν ευνοούνται ιδιαίτερα για σημαντικές χιονοστρώσεις.

Απο την Πέμπτη σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται αλλα το κρύο θα είναι τσουχτερό ιδιαίτερα την νύχτα και το πρωι.



Ο παραπάνω χάρτης δείχνει μια γενική εικόνα για την ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11 σε ποια υψόμετρα αναμένεται να χιονίσει στα ΒΔ του νόμου. Πρόκειται για ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ. ΟΧΙ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ. 
Ψεκάδες και ασθενείς βροχές στα πεδινά τμήματα.


Λεπτομέρειες και μέσα απο την σελίδα μας στο facebook.Στην αναζήτηση γράφετε <<Ο καιρός της Δυτικής Αττικής>> κάνετε like και μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις γύρω απο τις καιρικές συνθήκες της Δυτικής Αττικής.


ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->18:00





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...