Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ-ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι,
Ο καιρός κάνει ενα πρόσκαιρο διάλειμμα απο τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες των τελευταίων ωρών. Ισχυρές ανατροφοδοτούμενες καταιγίδες έπληξαν την νύχτα που μας πέρασε περιοχές του διαμερίσματος μας με επίκεντρο τα Άνω Λιόσια και τα βδ προάστια όπου σημειώθηκαν και τα μεγαλύτερα ποσοστά υετού,για την Δυτική Αττικη.

Όσο αφορά στην εξέλιξη του καιρού:


ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2016

ΚΑΙΡΟΣ

Διατηρείται άστατος ο καιρός κατα τη διάρκεια της νύχτας με τοπικές βροχές, πιθανών καταιγίδες τοπικά ισχυρές.Άστατος ο καιρός και μέσα στην ημέρα με τοπικές βροχές και παύσης φαινομένων.


ΑΝΕΜΟΙ

Απο Νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Θα αγγίξει αργά το μεσημέρι τους 17-18 τοπικά και 19 βαθμούς κελσίου στα πεδινά,παράκτια τμήματα του διαμερίσματος και τους 14-15 στα ημιορεινά τμήματα


ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11/2016

Με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία,την Τρίτη αναμένεται η κάθοδος ψυχρότερων αερίων μαζών που θα στρέψουν τους ανέμους σε βοριάδες και θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία.Όλο αυτό το σκηνικό θα έχει ως επακόλουθο να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά του διαμερίσματος.Κιθαιρώνα,Πάρνηθα,Πατέρα,Πάστρα (οσο αφορα τη Δυτική Αττική).
Σοβαρή υποψηφιότητα για πρώτη φορά φέτος βάζουν τα Βίλια,ο Άγιος Νεκτάριος οι Ερυθρές και η Οινόη για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αργά το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη.
Η ψυχρή αυτή εισβολή θα διατηρηθεί έως και την Πέμπτη 1/12/2016 ωστόσο τα φαινόμενα απο την Τετάρτη το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα παραμείνει το κρύο και η παγωνιά ιδιαίτερα στα ημιορεινά.

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη αυτή στην αυριανή αναλυτική ανάρτηση για την επικείμενη ψυχρή εισβολή,την πρώτη,της νέας χειμερινής σεζόν.


Κλείνω την ανάρτηση με 2 φωτογραφίες απο τα Άνω Λιόσια και την καταιγίδα που ξέσπασε στην περιοχή την περασμένη νύχτα.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης





ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ---->18:30




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...