Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

6/9/2015----> ΤΟΥΣ 42.0°C ΑΓΓΙΞΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι,
Μια δύσκολη,θερμοκρασιακά ημέρα για τη Δυτική Αττική σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της καθώς σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ για τα δεδομένα του μήνα που διανύουμε!
Σε όλο το διαμέρισμα του νομού η θερμοκρασία άγγιξε και ξεπέρασε κατα τόπους τους 40 βαθμούς,με την Ελευσίνα να επιβεβαιώνει τη δύναμή της στις θερμές εισβολές φτάνοντας εκεί τον υδράργυρο στους 42.0°C.

Η θερμοκρασία αυτή σύμφωνα με παλαιότερα αρχεία είναι η υψηλότερη των τελευταίων 28 ετών με το τελευταίο 40αρι να σημειώνεται τον Σεπτέμβρη του 1987. 

Να αναφερθεί σε αυτό το σημείο οτι οι δυτικής-βδ συνιστώσας άνεμοι που έπνεαν κατα τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών έδρασαν ως καταβατες προερχόμενοι απο το εσωτερικό,ηπειρωτικό τμήμα της Δυτικής Αττικής,ανεβάζοντας έτσι απότομα και σημαντικά τη θερμοκρασία. 

Δροσερή γωνιά αποτέλεσαν τα Βίλια Αττικής και οι γύρω ορεινές περιοχές του διαμερίσματος μας.

Παρακάτω παραθέτω τις μέγιστες θερμοκρασίες της Δυτικής Αττικής για σήμερα 6/9/2015 απο τους διαθέσιμους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής.

Μικρή υποχώρηση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία αύριο,ωστόσο η ζέστη θα είναι αισθητή.
Απο την Τρίτη αναμένεται περαιτέρω πτώση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τέλος, υπάρχει σημαντική έλλειψη μετεωρολογικών σταθμών στην Δυτική Αττική ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα των θερμών αλλα και ψυχρών εισβολών του έτους. 






ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ----> 17:00

1 σχόλιο:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/07/2021

Καλησπέρα σας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να μας επηρεάσει το επόμενο διήμερο με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η αυριανή. Το θερμόμετρο θα β...